17 Mart 2012 Cumartesi

"Yalan Dünya" dizi piskotografisi

"Yalan Dünya" dizi piskotografisi

"Yalan Dünya" dizisine Nil Karaibrahimgil müzik yapıyor, her hafta izliyorum keyifle. Dizide ilk bölümlerden birinde, senaryo yazarı Gülse Birsel, Olgun Şimşek'e, balkonda dertleşirken komşularıyla, Neşet Ertaş'ın "Yalan Dünya" türküsünü söylettirdi. Başta verdiğimiz şarkıcı ile sonda verdiğimiz üstad türkücümüz arasında bir kaç yıl önce trajikomik bir durum yaşanmıştı. Nil Karaibrahimgil, Neşet Ertaş üstadı bilmiyormuş bunu öğrendik, o da yetmezmiş gibi, tutup, Neşet Ertaş'ı kendisi sayesinde ünlü olmaya çalışıyor diyerek karalamış, ağzımızı açık bırakmıştı. Tabii ki akranım Gülse Birsel bunu unutmadı ve ıskalamadan, tesadüfmüşçesine serpiştirdi dizinin orasına burasına. Üstadın türküsü şimdi herkesin ağzında. Yalnızca türkü değil, bu vesileyle dizinin adı da. Nil de biraz daha ünlenir, böylece.
yalan dünya dizisinden bir kare
Gülse, tuttu bu hafta da "yin-yang-çirkin" esprisi patlattı. Yin: iyi; yang:kötü; anlamında kullanıyor tıpkı pop kültür entelliğinde olduğu kadarıyla, sığ sularda yüzme öğrenmeye çalışanların yüzmesi gibi, işte. Buradan da yine bizim akranların unutmadığı filmlerden "iyi, kötü, çirkin" e göndermeyle espriye dönüşüyor. Ha ha haa... Vesileyle söyleyeyim yin-yang kuramında iyi kötü gibi kavramlar olmadığı gibi fizikteki kuantum kuramına da analık yapar.

Gülse'yi seviyorum zeki ve aklını alabildiğine kullanmaya çalışıyor. Nil'i de seviyorum çünkü şımarık olmak hoşuna gidiyor. İkisi de bizim akranların yapmak isteyip te yapmakta sıkıntı çektiği kafatutma, tabu devirme gibi yollara sıkça başvuruyor. Derinlik herhalde aramayacaksın, uygarlık yaratacak halleri yok ya. Bu derin muhabbeti de bizim akranlardan kalmadır, ah.

İşte! Bir dizi kolay yazılmıyor...

(not:tutup bu yazıyı ciddiye alıp başıma dert olmayın)